Laatste nieuws

Op deze pagina verzamelen we de laatste nieuwtjes rondom het platform Online Dagboek. Bekijk deze nieuwspagina, wanneer je je dagboek weer eens bezoekt.

SSL certificaat ongeldig

1 oktober 2014

Het SSL certificaat waarmee een beveiligde verbinding opgebouwd wordt, is verlopen. Dit betekent dat je internet browser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Internet Explorer) bij het openen van de site een melding hierover geeft.

Op zich kun je gewoon de melding negeren en doorgaan naar de site. Ik doe m'n best om een nieuw certificaat te regelen, maar misschien komt het er niet meer van. Waarschijnlijk zit er ook een grote verhuizing aan te komen, maar daarover later meer.

Verholpen: Storing rondom het inloggen

10 mei 2014

De eerder gemelde storing is verholpen. Je kunt weer normaal inloggen via je Facebook account.

Storing rondom het inloggen

30 april 2014

Helaas is er het een en ander veranderd in de interface rondom het inloggen op Facebook, waarvan Online Dagboek gebruik maakt.

Door deze storing is het niet mogelijk om gebruik te maken van de diensten van deze site, wanneer je uitgelogd geraakt bent.

Om dit te verhelpen met er behoorlijk wat omgebouwd worden in de applicatie van Online Dagboek, wat mij niet op korte termijn gaat lukken, gezien het feit dat dit een 'hobby project' is.

Maar hopelijk kan ik snel de vinger op de fout leggen en het inloggen weer werkend maken.

Verder wil ik iedereen erop wijzen dat er niets mis is met de dagboeken, deze blijven gewoon in tact.

Excuses voor het ongemak!

Optimaliseren van je dagboek

23 april 2013

Vandaag ben ik bezig geweest met een kleine optimalisatie van je dagboek. Voorheen werden altijd alle berichten uit je dagboek opgehaald, nu zijn dit de 5 meest recente. Wanneer je vervolgens naar het einde van je pagina scrollt, worden de volgende 5 berichten opgehaald. Dit om de prestaties van de site goed te houden.

Polaroids naast je bericht

18 april 2013

Wist je al dat je ook je foto kunt uploaden? Nee? Nadat je een bericht hebt toegevoegd, verschijnt er naast de titel van je zojuist toegevoegde bericht een "polaroid"-icoon. Wanneer je hierop drukt, kom je in een nieuw scherm terecht. Vul hier een titel in voor je foto, deze is verplicht. Daarna kies je de afbeelding die je wilt plaatsen. Als alles klaar is, druk je op "Opslaan", met dit als resultaat:

Je bericht nadat je een afbeelding hebt geplaatst

Met behulp van het "prullenbak"-icoon kun je de polaroid weer verwijderen. Wil je je originele afbeelding terug zien, druk eens op de polaroid!

Klaar voor gebruik

14 april 2013

Het is zondag 14 april, vandaag is Online Dagboek officieel geopend voor publiek. Het is mogelijk om met behulp van een Facebook in te loggen op deze website.

Met behulp van een simpele interface kun je je eigen dagboek bijhouden en niemand kan met je meekijken.

De website is echter nog wel in ontwikkeling en hier en daar zullen er dingen misschien niet werken zoals je dit verwacht, maar ik doe mijn best. Mocht je iets raars tegenkomen, een vraag hebben, of een fout hebben ontdekt in de software, mail mij gerust.